Nurhayat Altuncuoğlu

(1959)

1959 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Hüsamettin Koçan ve Mustafa Pilevneli atölyelerinde çalıştı.

Yaşadığımız dünyanın katmanları arasında paralel mekanlar ve olaylar aracılığı ile hayal gücü ve gerçekler arasında sınırdan beslenerek görünenin ardındaki görünmeyen büyülü tarih yansıtma fikri vardır.

Son dönem işlerinde mühürler kullanmakta, geçmişten günümüze önemli olaylara tanıklık yapmış tarihten alıntılar ve son yüzyılın teknolojik buluşları (örneğin internet, viza) ile toplumların dünyaya bakış açısının ne kadar değiştiğini ifade etmekte. Ayrıca eserlerinde felsefe yaparak, ironik ve biraz nüktedan göndermeleriyle mesaj vererek gizemli bir dünyaya izleyiciyi sürüklemekte. Kendi bulduğu teknik ile tuval üzerinde yağlı boya kullanarak altın varak etkisinde pırıltılar oluşturmakta. Çağdaş yorumlar ve geometrik formlar içerisinde kendine özgü lambiri gibi dikey katmanlar ve yelpazeye benzer daireler ile farklı bir imge yaratmaktadır.

On beş adet kişisel, elli adet karma sergiye katılmıştır. Yurt içi ve yurt dışında birçok eseri bulunmakta. Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.