Cumhur Koraltürk

(1939)

1939 yılında dünyaya gelmiştir. Uzun yıllar boyunca Babıali'de matbaa ressamlığı, kitap kapağı tasarımları ve bunun yanı sıra ambalaj tasarımları yapmıştır. Oradan ayrıldıktan sonra ise tamamen resme ve resim yarışmalarına yoğunlaşmıştır. Resimlerinde daha çok deniz, denizcilik, tarihteki deniz savaşlarına yer vermiştir. Osmanlı Bahriyesi ve Türkiye Cumhuriyet Donanması'nın savaş gemisi, Türkiye ticaret filosunda hizmet vermiş çok sayıda yük ve yolcu gemisi, şehir hatları vapurları Koraltürk'ün tablolarında yeniden hayat bulmaktadır. Bu bahriye sevdasının en temel kaynağı denizci bir aileden gelmiş olmasıdır. Sahip olduğu geniş denizcilik arşivi de bu tabloların ilhamı olmuştur. 

Deniz, gemi, deniz savaşları gibi tablolarının yanı sıra klasik otomobil ve uçak resimleri de yapmıştır. Eserleri yurt içi ve yurt dışında çeşitli koleksiyonlarda bulunmaktadır. Özel koleksiyonlarla birlikte Koraltürk'ün tabloları Rahmi Koç Müzesi ve Beşiktaş Deniz Müzesi'nde de sergilenmektedir. 

Bugüne kadar çok sayıda sergi açmış olan sanatçı günümüzde hâlâ gemi tablolarıyla birlikte gemi maketleri de yapmayı sürdürmektedir.