14. Online Müzayede Bağışı Hakkında

Ağustos ayı tüm dünyada SMA (Spinal Müsküler Atrofi) farkındalık ayı olarak ilan edilmiştir.

Spinal Müsküler Atrofi, kısa adıyla SMA, omurilikteki sinir hücrelerinin erken safhada yok olmasına sebep olan ve bu sinirler tarafından kontrol edilen kasların atrofiye (zayıflık) uğramasıyla güçsüzlüğe yol açan genetik bir rahatsızlıktır.

Bu ay 15-25 Ağustos 2022 Tarihlerinde, 14'üncüsünü düzenlemiş olduğumuz açık artırmamızda Prof. Dr. Ahmet Öcal Hocamızın 100 güzel eseri yer almaktadır. Sayın Öcal'ın arzu ettiği şekilde müzayedemizden seçilmiş 10 adet eserin gelirinin tamamı SMA Hastalığı ile Mücadele Derneğine Bağışlanacaktır.

Prof. Dr. Ahmet Öcal Hocamıza, tüm SMA'lı arkadaşlarımız ve aileleri adına teşekkür ederiz. Ayrıca müzayedemize göstermiş olduğunuz ilgi için tüm sanatsever dostlarımıza, SMA-DER ve tüm dernek - sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz.

 

https://www.uxmuzayede.com/muzayede/13730/14-online-prof-dr-ahmet-ocal-ozel-muzayedesi

 

Nadir görülen hastalıklar grubuna giren SMA’da erken tanı ve tedavi çok önemlidir.
Erken tanı ve tedavinin bir an önce başlayabilmesi için ülkemizde yenidoğan taraması programına, SMA taraması dahil edilmiştir. Anne ve baba adaylarının taşıyıcılık anlamında taranması ve sonrasında çiftlerin her ikisinin de taşıyıcı olması durumunda, PGT yöntemi ile hastalığın önlenmesi mümkündür.