Ruken Aslan

 

(1974-)

Ruken Aslan 1974 yılında Ağrı’da doğdu. Orta eğitimini 1994 yılında İstanbul’da, Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde tamamladı. 1999 yılında Prof. Özer Kabaş, Prof. Cihat Aral ve Prof. Şükrü Aysan Atölyelerinde eğitim gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdi. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde, Prof. Turan Aksoy danışmanlığında hazırladığı “Soyut Resimde Gerçeklik” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı.

2004-2005 yılları arasında “Şehir Kitap ve Sanat Kulübü” yöneticiliği yaptı. 2006-2009 yıllarında da “RG Resim ve Gitar Atölyesinde” yöneticilik ve eğitmenlik görevini üstlendi.

2007 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde, Prof. Cevat Demir danışmanlığında sanatta yeterlilik programını bitirdi. Tez konusu “Plastik Sanatlarda Romantik Tavır” idi.

2009 yılında katıldığı 3. EgeArt Sanat Fuarı “Genç Sanat Resim Yarışması” birincilik ödülünü aldı.

2011 yılında Moldova’da “Summart” isimli sempozyuma, 2011 yılında da Sapanca’da Portakal Çiçeği Sanat Kolonisinin düzenlediği resim çalıştayına katıldı.

2012 yılında ilk kişisel sergisini Chalabi Art Galeride düzenledi.

Eserlerinde genellikle beden temasını soyut olarak işlemeyi tercih eden Aslan, rapido ve kaligrafi kalemi gibi malzemeleri de kullanmaktadır.

Pek çok karma ve kişisel sergiye katılan Ruken Aslan halen Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.