Necdet Öksüz

 

(1956-)

 Necdet Öksüz 1956 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de okuyan sanatçı 1981’de bugünkü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü’nden mezun oldu.

 Sanatçı, eserlerinde ağırlıklı olarak akıtma tekniği kullanarak tuval üzerine yağlı boya çalışmaktadır. Eserlerindeki amacı denizi işlemektir. Denizin renklerini, ışığını, dokusunu vermenin yanında denizin dalga hali, durgunluğu ve coşkusu gibi çeşitli hallerini eserlerinde izleyiciye aktarır.

 Şimdiye kadar yirmi kişisel sergiye imza atan Öksüz, sanatsal çalışmalarını 2016 yılına kadar İstanbul’da sürdürmüş ardından Marmaris’e taşınmıştır. 2016 yılında İstanbul’a veda etmeden önce Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde ‘Deli Deniz’ isimli kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. Ardından 2019 yılında Marmara Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde “Vorteks” adlı son kişisel sergisini açmıştır. Şu an Marmaris’in Selimiye köyünde yaşayan ressam, sanatsal çalışmalarına orada devam etmektedir.