Kerem Ardahan

 

(1983-)

 Kerem Ardahan 1983 yılında Ankara’da doğdu. 2001-2005 yılları arasında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okudu. Lisans eğitiminin son senesinde düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. 2008 yılında yine Gazi Üniversitesinde aynı fakültenin yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul’a yerleşti ve burada sinema ve reklam endüstrisinde sanat direktörü olarak çalıştı. 2013 yılında Punta Design adında kendi ürün tasarımı şirketini kurdu. 2015’te İstanbul’da Hush Galleryde “Kolektif Delilik” adlı ilk kişisel sergisini verdi. Ardından Cer Modern Hub Art Spacete “Dipten Sesler Korosu” ve Big Baboli Şarküteride “SuperCherry Turbo Punch” isimli iki solo sergi daha gerçekleştiren sanatçı çok sayıda karma sergiye de katıldı.

 Sanatçı eserlerinde sokak kültüründen beslenmektedir. Ağırlıklı olarak tuval, ahşap üzerine akrilik ve sprey boya ile çalışmakta ve linol baskılar da yapmaktadır.

 Kerem Ardahan sanat çalışmalarına Kadıköy’deki stüdyosunda devam etmekte ve aynı zamanda bağımsız olarak ürün tasarımcısı ve iç mimar olarak çalışmaktadır.