Haluk Akakçe

 

(1970-)

Haluk Akakçe 1970 yılında Ankara’da doğdu. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü bitirdikten sonra yurt dışına çıkarak Londra’da “Royal College of Art” ve Amerika’da “The School of the Art Institute of Chicago” üniversitelerine devam etti ve birincilikle mezun oldu.

Akakçe ilk kişisel sergisini 1997 yılında Chicago'da açtı. Kariyerine Londra ve New York’ta devam eden sanatçı  Whitney Museum of American ArtPS-1 Contemporary Art CenterNew MuseumTate BritainChelsea Art MuseumThyssen-Bornemisza Art ContemporaryKunsthaus Grazİstanbul Modern Sanat Müzesi gibi müzelerde ve 25. Sao Paulo Bienali6. Uluslararası İstanbul Bienali gibi etkinliklerde eserlerini sergiledi.

Haluk Akakçe tuval resimlerinin dışında video enstalasyonları ve duvar resimleri ile de bilinir. 2006 yılında  “Sky is the Limit” adlı projesini Las Vegas’taki  dünyanın en büyük LED ekranı olan Viva Vision’da gerçekleştirdi. Enstalasyon, şehir merkezinde dört blok boyunca devam eden, dev ekranlardan oluşuyordu. Aynı yıl Maison Louis Vuitton Champs- Elysées içinde  bir video-art projesi sergilendi.

Haluk Akakçe halen İstanbul Nişantaşı’ndaki atölyesinde sanat çalışmalarına devam etmektedir.