Gülçin Anıl

 

(1944-)

Gülçin Anıl 1944 yılında İzmir’de doğdu. 1961 yılında İzmir Kız Lisesinden mezun olan sanatçı, Bahattin Odabaşı ve Mahir Güven atölyelerinde eğitim gördü. 1985 yılında Ürün Sanat Galerisinde ilk kişisel sergisini düzenledi ve aynı yıl Avusturya’da Salzburg Galerie im Tanklhause tarafından karma sergiye davet edildi. Günümüze kadar 69 kişisel sergi, 22 karma sergi gerçekleştirmiştir.

Sergileri yurt içindeki sanat galerilerine ek olarak Arjantin, Yunanistan, İtalya, Amerika gibi yurt dışındaki birçok ülkede sergilenme şansı bulmuştur. Bunlar dışında, sanatçının çok sayıda online sergisi de bulunmaktadır. “Dönüş” (2019), “Ritmik Renkler” (2016), “Müzik ve Dans” (2013), “Kadınlar ve Tanrıçalar” (2011) sergilerinin sadece birkaçıdır.

Genel olarak tuval üzerine yağlı boya çalışmakta olan sanatçının eserlerinde onun iç dünyasından izler bulmak mümkündür. Sanatçı, resimlerinde cesur renkler kullanarak kendi iç yolculuğunu anlatan, dinginlikten uzak ve dinamizmi yüksek resimler üretmiştir. Eserlerinde, müziğin, dansın rengini aramakta, sevinci ve coşkuyu renk aracılığı ile izleyiciye geçirmeyi amaçlamaktadır.

Gülçin Anıl İzmir’de sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.