Gülcan Karadağ

 

Gülcan Karadağ 1982 yılında bugün adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Özdemir Altan Atölyesinden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Resim ve Heykel Müzesinin düzenlediği “Günümüz Sanatçıları” yarışmasında "Başarı Plaketi" aldı.

1985 yılında İstanbul’daki Destek Reasürans Sanat Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı. 1988 yılında İsviçre Uluslararası 2. ProArt Resim Sergisine katılarak ilk kez yurt dışındaki bir projede yer aldı.

Bugüne kadar yurt içinde ve dışında toplam 31 sergi açan, birçok grup sergisine katılan Gülcan Karadağ’ın eserleri birçok önemli özel koleksiyona girmiştir. Contemporary İstanbul 2019, Art İnnsbruck 2012, Tokyo Art Fair 2015 gibi sanat fuarlarına katılmıştır.

Karadağ eserlerini yaparken ezoterik, felsefi ve mitolojik konuları tema olarak seçmektedir. Örneğin 2009 yılında Mevlana’nın 736. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında açtığı bir sergide semazenleri gerçeküstücü bir üslupla ele aldığı tabloları yer almıştır. Aynı şekilde Mu Uygarlığı da sanatçı olarak beslendiği kaynaklardan biridir.