Elif Karadayı

 

(1981-)

Elif Karadayı, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Üniversite yıllarında San Francisco School of Art isimli kurumdan 4 yıllık resim bursu kazandı. Kazandığı okula gitmeyen sanatçı, 10 yıl boyunca Nevin Çetin’in atölyesinde resim eğitimi aldı. Kariyerine “müfettiş yardımcısı” olarak başladıktan sekiz ay sonra işi bırakarak sanata yönelmeye karar verdi. Sanat kariyerini desteklemek için anaokulu servis şoförlüğü yapan sanatçı İstanbul Modern Sanatlar galerisinde ilk kişisel sergisini yaptı.

Sanatçı, resmi kendi hayatı için kelimelerle ifade edemediğini aktardığı bir günlük olarak görmektedir. Çalışmalarında tipografik ve grafik unsurlardan yararlanan sanatçı sevdiği şeyleri tuval ve mobilya üzerine yapıştırmaktadır. Tasarladığı üç mobilya Palmiye Adaları’nda bir Signature Villa’nın dekorasyonunda kullanılmıştır. “Kömür” (2007), “Arkaplan/ Backdrop” (2011), “Portreler” (2015) sergileri sanatçının gerçekleştirdiği sergilerden yalnızca birkaçıdır.

Elif Karadayı, Balat semtindeki stüdyosunda sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.