Ebru Uygun

 

(1974-)

Ebru Uygun 1974 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne başladı. Bir yıl sonra okulu bırakıp eğitimine yurt dışında devam etmeye karar verdi. 1994’te İngiltere’ye giderek Kingston University Art and Design ve Brighton University Illustration bölümlerinde eğitim gördü. 

Uygun, Türkiye’de Dirimart, C.A.M Gallery, Mac Art Gallery; yurt dışında da Art in Korea (Seul), Saatchi (Londra), Green Art Gallery (Dubai), Galeria Senda (Barselona) ve Marlborough (New York) gibi birçok seçkin galeride karma sergiye katıldı ve kişisel sergiler açtı.

Ebru Uygun soyut ve minimalist bir tarzda eserler vermektedir. Bir resmi oluştururken önce bir tuvali boyayıp sonra onu kesip şeritlere ayırıp başka bir tuval üzerinde birleştiren sanatçı bu kendine özgü tekniğe “yapıbozumu” adını vermektedir. Uygun, rastlantısal gelişen bu yöntemle yaptığı ve izleyici tarafından üç boyutlu olarak da algılanabilen resimlerin yatay mı dikey mi olacağına eser bittikten sonra karar vermektedir.

Ebru Uygun yaşamına ve sanat çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.