Bahadır Gökay

 

(1955-)

 Bahadır Gökay 1955 yılında İstanbul’da doğdu. 1982’de Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Öğrenimi süresince çeşitli reklam ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. Mezun olduktan iki sene sonra kendi reklam firmasını kurdu ve birden çok markanın yaratıcı direktörlüğünü yaptı. Reklam sektöründe çalıştığı süre içinde zamanla resim çalışmalarına yoğunlaştı ve 2001’de Ankara’da Bilkent Dam Sanat Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açtı. Türkiye dışında Yunanistan ve Kosova’da toplamda 14 kişisel sergiye imza atan sanatçı İtalya, Arjantin, Yunanistan ve Almanya’da düzenlenen çok sayıda karma sergi ve bianele eserler verdi.

UNESCO’nun çatısı altında olan IAA/AIAP’ın Türkiye’deki Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (U.P.S.D.) üyesi olan sanatçı, 2003 yılında İstanbul Erenus Sanat Galerisini kurdu. Bundan beş sene sonra Ankara Erenus Sanat Galerisini açan Gökay sanatsal çalışmalarını halen İstanbul Dragos’daki atölyesinde sürdürmekte ve Erenus Sanat Galerisinde Temel Sanat ve Resim dersleri vermektedir.

Ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlı boya çalışan ressamın eserlerinde temiz renk kullanımı, kuvvetli figür ve desen kaygısı ön plana çıkmaktadır.